Kako da parfem traje tokom celog dana
Kako da parfem traje tokom celog dana

Nezavisno od toga koju mirisnu notu preferirate, da li koristite slatke, citrusne, cvetne ili orijentalne parfeme, svim ženama je najvažnije da njihov omiljeni parfem bude postojan tokom celog dana. Neki parfemi jednostavno nisu dugotrajni i miris brzo “ispari”. Ipak, moguće je produžiti miris uz par trikova.

 

⭐️ODMAH NAKON TUŠIRANJA⭐️

 

Kada završimo sa tuširanjem, pore su proširene i tada naša koža apsorbuje mnogo bolje sva kreme koje nanesete. Isto tako će tada i parfem biti postojaniji, tako da je to upravo najbolji trenutak za prskanje parfema.

Takođe, umesto kreme ili losiona za telo, pre parfema možete namazati i ulje za bebe, koje je neutralnog mirisa, a produžava trajanje parfema.

 

⭐️HIDRANTNA KREMA⭐️

 

Hidrantna krema za telo, pored toga što neguje kožu, ona čini da parfem bude dugotrajniji. Poželjno je samo da krema i parfem budu istog, približno sličnog ili neutralnog mirisa.

 

 

⭐️KLJUČNE ZONE⭐️

 

Postoje određena mesta na telu gde će miris biti intenzivniji i postojaniji, a to su:

✨Zglobovi

✨Unutrašnjost laktova

✨Iza ušiju

✨Dekolte

✨Iza kolena

Takođe kosa je odlično mesto za nanošenje parfema. Ipak budite oprezni jer alkohol koji se nalazi u parfemu može da ošteti kosu. To možete izbeći tako što ćete parfem naprskati prvo na četku. Pored toga što ćete izbeći isušivanje, nanećete ravnomerno po celoj dužini kose. 

 

⭐️IZBEGAVAJTE TRLJANJE ZGLOBOVA⭐️

 

Kažu da se “unište” mirisni molekuli parfema kada protrlamo zglobovima. Preporučljivo je da ostavite parfem da se osuši na svim mestima na kojima ste ga naneli.

 

Koje vi tehnike koristite?