Drogerijski tečni puderi za masnu i mešovitu kožu koji traju tokom celog dana
Drogerijski tečni puderi za masnu i mešovitu kožu koji traju tokom celog dana

Masna i mešovita koža zahteva posebnu vrstu pudera, kako se tokom dana koža ne bi prosijala. Ovakav tip kože je često sklon aknama, tako da treba da budete oprezni prilikom odabira pravog pudera za vas kako ne bi došlo do toga.

 


 

1 L’oreal infallible matte

 

Na prvom mestu je drogerijski puder, L’oreal infallible matte. Zbog svoje mat formulacije preporučuje se osobama sa masnom kožom. Ostaje na koži ceo dan, a pokrivenost je savršena. Sadrži upijajuće čestice tako da ostaje na koži svež tokom celog dana, bez osećaja “maske” na licu.

Jako dobro prekriva sve nesavršenosti na licu, bubuljice, podočnjake… Takođe jako se dobro razmazuje i raspoređuje na koži. Brzo se suši i ima potpuno mat finish.

 

 


 

2. Bourjois Air Mat

 

Još jedan puder drogerijskog ranga. Ima potpunu prekrivnu moć, a ipak neće zapušiti vaše pore. Takođe ima veoma prijatni miris.

Tekstura je, kao što samo ime kaže, vazdušasta i kremasta tako da omogućava koži da diše i nećete imati osećaj težine na licu. Lako se razmazuje ali se brzo i suši tako da budite oprezni prilikom nanošenja kako bi svuda bilo ravnomerno raspoređeno. Daje veoma lep i blistav završni izgled. Savršen je za masnu kožu - deluje prirodno, a neće isušiti kožu.

 

  


 

3. Revlon ColorStay

 

Puder srednje do potpune pokrivne moći. Veoma se lako i lepo razmazuje, ali i kao većina pudera koji su namenjeni masnoj koži, brzo se suši. Ipak nema potpuno mat finish, tako da ostavlja svež i blistav izgled kože.

Još jedna dobra strana je ta da vam neće isušiti lice, iako ima mat završnicu. Takože, ne uvlači se u borice. Dugotrajan je na licu i stajaće tokom celog dana, tako da sa njim možete biti bezbrižni jer se on neće pomeriti sa lica.

 

 


 

Puder

 

Pakovanje

 

Nijanse

 

Pokrivna moć

 

Završnica

 

Cena

 

Drogerija

 

L'oreal Infallible Matte 35 ml 6 nijansi Jaka Mat

 1 200

dinara

Lilly; Dm
Bourjois Air Mat 30 ml 8 nijansi Srednja Mat

1 680

dinara

 Lilly; Dm;Jasmin

 

Revlon Color Stay  30 ml  7 nijansi Srednja Mat

 1 480

dinara

Lilly