Ananas u službi lepote
Ananas u službi lepote

 

Redovna upotreba ananasa u ishrani pored toga što može poboljšati izgled vaše kože, može podstaći zdravlje celokupnog oganizma. Zbog  svih vitamina i minerala koje sadrži, ima sposobnost da umanji pojavu akni i bubuljica, ali i da smanji vidljivost bora.

 

Sadrži hranljive materije koje su korisne za dobijanje lepe i negovane kože. Posebno je pogodan za one osobe koje imaju osetljivu kožu jer vitamin C u značajnoj meri poboljšava njen izgled. Pored toga Vitamin A smanjuje rizik od upale jer ima antibakterijska svojstva.

 

 

Sok od ananasa za ravnomerni ten

 

 

Prisustvo bromalina pomaže u lečenju akni i drugih kožnih problema. 

Takođe, pomaže da kože postane elastična i čvrsta kroz sintezu kolagena, što sprečava nastanak bora na licu i poboljšava hidrataciju kože.

 

Sok od ananaa je jedan od najboljih sredstava za poboljšanje hidratacije i učvršćivanja kože. Popite čašu sveže isceđenoh soka od ananasa, i pored toga što će to učiniti vašu kožu blistavom, pružiće i vašem telu puno hranljivih sastojaka.

Može ukloniti nesavršenosti kao što su tamne fleke, pegice, oštećenja od sunca…

Potrebno je naneti ga na lice, ostaviti 10-15 minuta, dok se ne osuši, a zatim isprati vodom.

 

 

Maska od Ananasa

 

Kako bi na najbolji način iskoristili sve ove prednosti koje ananas poseduje, možete napraviti masku koja u svom sastavu pored ananasa ima i med. Kombinacija ananasa i meda će učiniti vašu kožu savršenom.

Med je pun hranljivih materija koji će eliminisati mrtve ćelije sa vaše kože, zaštititi je od negativnih spoljašnjih faktora, a zahvaljujući antioksidantima veoma uspešno se boriti protiv prvih znakova starenja. 

Pored toga što se smatra prirodnim antiseptikom, on ima i izrazitu moć hidratacije.

 

Potrebni sastojci za masku:

 

1/2 ananasa 

2 kašike meda

 

Oljuštite ananas i iseckajte na komadiće, a zatim ubacite u blender dok ne dobijete ujednačenu smesu, a zatim dodajte med. Dobijenu masku stavite u teglicu.

 

UPOTREBA:

Uveče, nakon što ste dobro očistili lice od šminke, nanesite masku na lice, posebno na sitne linijice oko očiju. Ostavite da deluje 20 do 25 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

 

Za najbolje efekte koristite svaki dan ili minimum 3 puta nedeljno. 

Možete je čuvati u frižideru.

 

 

Ananas je najbolji izvor antioksidanata koji povećava imunitet našeg organizma, a u isto vreme podmlađuje.